Oнлайн обучение за семейства на деца с редки болести

На 24-ти и 25-и септември 2022 се проведe онлайн обучение, адаптирано за българските семейства, засегнати от редки диагнози.

Серията обучения са част от проекта “Овластяване на хора с редки болести-2021” и са насочени към актуални теми, свързани с редките болести при деца и възрастни. Обученията са адаптирани специално от екипа на Българска Хънтингтън Асоциация и Ресурсен център Frаmbu, за да отговарят на потребностите на българските семейства.

Това издание на обучението засяга грижата за деца до 6 години, диагностицирани с рядко заболяване.

В обучението се включи и Невена Николова – зам.-директор в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град, която представи на участниците темата за „Допълнителна подкрепа за личностно развитие-възможности, институции, специалисти“. Темата породи дискусионни въпроси и постави необходимостта от по-сериозно запознаване и подкрепа за децата и семействата, засегнати от редки диагнози.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

„Изкуство и творчество“ по време на втората седмица от Лятната програма на РЦПППО-София-град

Завърши втората седмица от лятната програма на РЦПППО – София-град на тема „Изкуство и творчество“. През цялата седмица за изпълнение на поставените арт и творчески

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Грипна ваканция

В изпълнение на заповед на Министъра на здравеопазването, всички педагогически специалисти в РЦПППО-София-град ще бъдат в служебен отпуск, поради обявена национална грипна ваканция в периода

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »