“Спорт за всички” в Регионален център-София-град

Днес започна третата седмица от лятната програма на РЦПППО-София град „Спорт за всички“. Първият ден беше посветен на танците.
В началото децата пробваха с различни мотиви от българските народни танци, играха заедно хоро и ръченица под ръководството на Любка Стефанова – главен ресурсен учител в Регионален център-София-град. След това продължиха със стъпки от балета с Надежда Винчева, която също е ресурсен специалист в центъра. С мотиви от „Замръзналото кралство“ децата бяха въведени в света на танца. След танците те си изработиха сами пачки и оцветяваха тематични картини.

Лятната програма на РЦПППО – София-град във вторник продължи с театрално представление на “Куклен театър Лили”. Кукленото шоу представи спортни упражнения на децата с главния герой, а след това изгледаха и приказката за житената питка.

Спортната седмица приключи със специалното участие на аниматорите от парти агенция Джули Марули.

През петте дни на програмата децата се запознаха с различни видове спорт, имаха възможност да се докоснат до уредите на младите надежди от Клуб по художествена гимнастика “Виктория”, да практикуват движения от бойни изкуства, да се запознаят с магията на балета, да се насладят на театрално представление.
Всеки ден под ритъма на фолклора децата играеха народни танци.
В последния ден, всяко дете получи сертификат за участие от приказните герои Калинката, Спонджбоб и Жената-котка.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Регионални срещи за представяне на образователната платформа „Подкрепи ме“ в Търговище и Враца

На 07 и 08 декември в Търговище и Враца се проведоха регионални срещи за представяне на образователната платформа „Подкрепи ме“. Те са част от поредицата

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Възобновена е телефонната линия за психологическа подкрепа на ученици, родители и учители

Възобновява се работата на телефонните линии за психологическа подкрепа на Министерството на образованието и науката в сътрудничество с РЦПППО-София-град. Организацията за предоставяне на психологическа подкрепа

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »