Прием на кандидат-студенти със зрителни нарушения в Медицински колеж Йорданка Филаретова гр. София

Медицински колеж Йорданка Филаретова гр. София осигурява възможност за прием на кандидат-студенти със зрителни нарушения в Специалност „Масажист с увредено зрение“, създадена от доц. д-р Т. Краев и Ст. Карафезов през 1980 г. Специалността се изучава единствено в Медицинския колеж в гр. София. За нея могат  да кандидатстват младежи с ТЕЛК  над 50% инвалидност.

Голяма част от завършилите студенти работят в различни здравни заведения като СБР „Родопи“- Рудозем, МБАЛ – гр. Етрополе, НСБФТР „Овча купел, СБР „Ясен“- гр. Банкя, ВМА – София, Павел баня, Сандански, Велинград и др. 

Обучението се води от изтъкнати професори и доценти от Медицински университет – София дава възможност на хора със зрителни увреждания си намерят своята професионална изява и социална самостоятелност.

За специалността „Масажист” (за лица с увредено зрение) в Медицински колеж „Йорданка Филаретова” – София,
Тел. за справки: 02 915 46 26; 02 915 46 27

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Румънски специалисти от областта на образованието посетиха Регионален център-София-град

Екипът на РЦПППО – София-град днес посрещна делегация от румънски специалисти в областта на образованието. Целта на посещението бе гостите да се запознаят с начина на

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Тренинг за преодоляване на бърнаут ефекта в работата на Регионален екип

Тренинг за преодоляване на бърнаут ефекта в работата на Регионален екип за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците със специални образователни потребности се

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »