Представители от Регионален център-София-град се включиха във фотоизложба по повод 2 април -Световен ден за информираност за аутизма

Столична библиотека представя фотоизложбата „През моите и твоите очи“, посветена на Световния ден за информираността за аутизма – 2 април.


Фотоизложбата „През моите и твоите очи“, която гостува в Мраморното фоайе на Столична библиотека от 30 март до 12 април 2023 г. 

Фотографиите са дело на аутистичната личност Севдалин Тлаченски и неговия ментор Александър Николов. Те вдъхновяват и петима известни български поети от различни поколения да напишат стихове – Анастасия Стоева, Константин Трендафилов (Папи Ханс), Мария Донева, Кристин Димитрова и Петър Чухов.

С мобилната изложба има за цел да се отбележи 2 април – Световен ден за информираността за аутизма. Експозицията отваря пространство и за разговор за пътя, който аутистичните личности извървяват от детската градина и приобщаващото образование до реализирането на пазара на труда и приемането им от обществото.

На 30 март в Мраморно фоайе на Столична библиотека се проведе дискусия, в която нашите специалисти Галя Мийкова – арттерапевт и ресурсен учител и Анна Иванова – сензорен терапевт, представиха пред присъстващите терапевтичните програми на регионален център-София-град.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

НАД 80 РЕСУРСНИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР – СОФИЯ-ГРАД СЕ ВКЛЮЧИХА В ЛЕКЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ПО СЕНЗОРНА ИНТЕГРАЦИЯ

Днес, 14 септември, в болница „Токуда“ се провежда лекционното обучение „Представяне и практика на сензорно-интегративната терапия“ с водещ проф. Кристияне Кул – Садахарам.  Събитието се

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »