Европейско обучение за социално предприемачество в Регионален център-София-град

12 младежи от 5 държави се включиха в проект „ВКЛЮЧВАЩИ БАЛОНЧЕТА: МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ДЕЙСТВИЕ“, Програма Еразъм+. 

Второто обучение на младежки работници на тема: „Създаване на предприемачески нагласи и умения за независим живот“ се проведе в гр. София от 28.03 до 01.04.2022 г. Участваха представители на партньорите от Национална асоциация на ресурсните учители, България – координатор на проекта, Backslash, Испания, Igdir il Milli Egitim Mudurlugu, Турция, Regionalne Centrum Wolontariatu, Полша, Kulturno Izobrazevalno Drustvo PiNa, Словения. 

Лектори от Национална асоциация на ресурсните учители, Фондация Лумос, Министeрство на труда и социалната политика представиха теми, свързани с осъществяването на подкрепа за ученици и млади хора с интелектуални затруднения за самостоятелен живот, създаване на умения за работа и социално предприемачество. Очертани бяха пътища за взаимодействие с институциите. 

Програмата включваше и три визити в социални предприятия – в дневния център на фондация „Светът на Мария“ гр. София, в Работилницата на Каритас Катания, гр. Раковски и ГИП-София, Арт ателие „Творилница“. 

Участниците в обучението приготвиха и собствени сапуни, като упражнение за осъществяване на достъпни, мотивиращи и творчески дейности за хора с интелектуални затруднения.

Предстои провеждане на финалната среща по проекта и Ден на младежки трудови дейности във Валенсия, Испания с домакин Backslash.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Грипна ваканция

В изпълнение на заповед на Министъра на здравеопазването, всички педагогически специалисти в РЦПППО-София-град ще бъдат в служебен отпуск, поради обявена национална грипна ваканция в периода

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Дистанционна работа на РЦПППО

ПОРАДИ ОБЯВЕНОТО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В СТРАНАТА, OT 01.04.2020 Г. РЦПППО–СОФИЯ–ГРАД ПРЕМИНАВА НА ДИСТАНЦИОННА РАБОТА. АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ, МОЛЯ ПОЗВЪНЕТЕ НА ТЕЛ. 0877183129 ВЪВ ВРЪЗКА С ОЦЕНКИ

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »