Европейско обучение за социално предприемачество в Регионален център-София-град

12 младежи от 5 държави се включиха в проект „ВКЛЮЧВАЩИ БАЛОНЧЕТА: МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ДЕЙСТВИЕ“, Програма Еразъм+. 

Второто обучение на младежки работници на тема: „Създаване на предприемачески нагласи и умения за независим живот“ се проведе в гр. София от 28.03 до 01.04.2022 г. Участваха представители на партньорите от Национална асоциация на ресурсните учители, България – координатор на проекта, Backslash, Испания, Igdir il Milli Egitim Mudurlugu, Турция, Regionalne Centrum Wolontariatu, Полша, Kulturno Izobrazevalno Drustvo PiNa, Словения. 

Лектори от Национална асоциация на ресурсните учители, Фондация Лумос, Министeрство на труда и социалната политика представиха теми, свързани с осъществяването на подкрепа за ученици и млади хора с интелектуални затруднения за самостоятелен живот, създаване на умения за работа и социално предприемачество. Очертани бяха пътища за взаимодействие с институциите. 

Програмата включваше и три визити в социални предприятия – в дневния център на фондация „Светът на Мария“ гр. София, в Работилницата на Каритас Катания, гр. Раковски и ГИП-София, Арт ателие „Творилница“. 

Участниците в обучението приготвиха и собствени сапуни, като упражнение за осъществяване на достъпни, мотивиращи и творчески дейности за хора с интелектуални затруднения.

Предстои провеждане на финалната среща по проекта и Ден на младежки трудови дейности във Валенсия, Испания с домакин Backslash.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Международна конференция: „Развитие на социални и емоционални умения в образованието и грижите в ранна детска възраст в Европа“

Представители на Регионален център-София-град се включиха в международна конференция на значима тема за социалните и емоционални умения при деца в ранна и предучилищна възраст, която

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Приключи първият етап от изграждането на обучителната онлайн платформа „Подкрепи ме“, в която РЦПППО-София-град е партньор

В края на април 2021 г. приключи първият етап от изграждането на обучителната онлайн платформа в подкрепа на деца с увреждания и специални образователни потребности

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »