“Животински свят” в Лятната програма на Регионален център-София-град

Четвъртата седмица от Лятната програма на РЦПППО-София град е на тема “Животински свят”! 
В първия ден децата и специалистите заедно изработиха апликации, рисунки и други разнообразните дейности, свързани с животните в морето. През останалите дни се очаква интересна програма. 
Във вторник ще има Куклен театър на тема “Любопитното пате”, в сряда с нетърпение очакваме посещението на понито Мини, а в четвъртък ще ни гостува Национален политехнически музей с представление – Музей в куфар на тема “Сетивата”. 
В петък, за финала на нашата програма, предстои забавно раздаване на седмичните сертификати със специалното участие на прекрасните аниматори от Парти агенция Джули Марули. 

В сряда, в двора на Регионален център, ни гостува понито Мини. Децата от лятната програма го пояздиха, след което го нахраниха с моркови, солети и ябълки, а после им позволи даже да му направят прическа!


За изненада на децата ни гостува и посвири Димитрилян Събев, който вече 7 години свири на гъдулка. Благодарим за специалната изненада на майка му – нашата колежка Миглена Фудулска-Събева!

Специален гост в четвъртък беше образователната програма музей в куфар на Национален политехнически музей в София!
Програмата се казва “Какво знаем за сетивата?”. Децата имаха възможност да се запознаят със сетивата по един различен начин и научат подробности за всяко едно от тях! Нашият специален гост Светлана Горанова Svetlana Goranova ни предостави възможност да подредим сетивата на човешкото тяло, да изпробваме различните си сетива, чрез игри и забавления.
На децата беше предоставена възможност да пипнат всеки макет и да се опитат да го подредят! Запознахме ги с някои технологии, които са използвани в миналото – телефон с шайба, фотоапарат с лента!
За финал имахме възможност да видим и специална книга написана на брайлово писмо!
Благодарим на Национален политехнически политехнически музей за прекрасната образователна програма!

Лятната програма на РЦПППО-София-град в петък, 28.07.2023г. завърши с тържество.
За доброто настроение на финала, за всички деца, учители и родители се погрижиха нашите приятели от парти агенция Джули Марули, които ни изненадаха с присъствието на трима любими детски герои – Чейс, Пепа Пиг и Соник.


Благодарим на всички наши специални гости, за старанието, професионалното отношение и участието им в Лятната програма на РЦПППО-София-град, на родителите за доверието и разбира се, благодарим на специалистите и на децата за приятното и ползотворно време през целия месец!

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Подписано е споразумение за междуинституционално сътрудничество между МОН, МТСП и МЗ относно предоставянето на допълнителна подкрепа

Споразумение за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването при предоставянето на подкрепа за личностно развитие

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »