Световна оперна прима на посещение в РЦПППО-София-град

На 13 юни, Мария Гулегина, една от водещите драматични сопрани на световната сцена посети Регионалния център в София, придружавана от Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България.

Гулегина е глобален посланик на добра воля на УНИЦЕФ и член на борда на Международния параолимпийски комитет. Самата тя има лична история със собствено двигателно затруднение, което преодолява успешно благодарение на майка си.

Гостите присъстваха на открити сесии в комплексната програма по ерготерапия и сензорна интеграция и се запознаха с деца и родители, ползващи нашата подкрепа.

Мария Гулегина е смятана за едно от водещите драматични сопрани в света, единствената, която е изпълнявала главни роли в 16 нови постановки в театър Ла Скала, между които „Манон Леско“, „Тоска“, „Бал с маски“, „Макбет“ и др.

Сподели тази новина
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Прочетете нашите новини

Интервю на Калоян Дамянов – директор на РЦПППО – София-град в интервю за проблемите на децата със специални образователни потребности по време на пандемията

Калоян Дамянов в интервю по БСТВ – за проблемите на децата със специални образователни потребности по време на пандемията. по време на пандемията – интервю

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Калоян Дамянов участва в Национална конференция на тема: “Споделяне на успешни практики в областта на приобщаващото образование и обучение по време на пандемия”

Участие в Национална конференция на тема: “Споделяне на успешни практики в областта на приобщаващото образование и обучение по време на пандемия” в Центъра за развитие

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »