С обич и грижа към природата премина третата седмица от Лятната програма на Регионален център- София-град

Третата седмица от Лятната програма на Регионален център-София-град беше „Аз обичам природата“.

Ресурсните специалисти, заедно с децата, участваха в най-разнообразни инициативи, свързани с опазването на околната среда, като сортиране, подбор и лепене на капачки от пластмасови бутилки, изработване на сензорно табло и рамка от природни и биоразградими материали, игри за развитие на уменията за разделно събиране на предмети и отпадъци, с което в бъдеще могат да подпомогнат за опазването на околната среда чиста.


Куклен театър „Мале-мале“ ни представиха приказката „Дядо вади ряпа“, а наш специален гост в четвъртък беше понито Мини.

Мини успя да спечели сърцата на децата, включени в програмата и с удоволствие позволи да я нахранят с моркови, да я погалят, да срешат гривата и и дори да и направят прическа.
С благодарност за получените ласки, децата успяха да се качат и на седлото на Мини и да създадат неповторими спомени от срещата си с нея!

Емоциите при нас продължават.
Разбира се, след като все още не сме посетили морето, то вероятната причина е, че “Морето е тук” – което е темата на последната седмица на нашата Лятна програма!

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини