Онлайн платформа ще помага на деца със специални образователни потребности

Платформата е напълно безплатна и съдържа библиотека с образователни и терапевтични ресурси.

Ани се ражда преди 4 години. На пръв поглед не изглеждало да има проблеми. Впоследствие родителите ѝ разбират, че страда от рядко генетично заболяване, което се отразява върху неврологичното ѝ състояние – развитието на мозъка, слуха, говора. Благодарение на упражнения в център за деца като нея Ани има голям напредък. С новата платформа ще може да ги прави и вкъщи.

„Времето на педагозите и специалните терапевти е ограничено в това да помагат на нашите деца и те са лимитирани в това да обучават нас, родителите в различните неща как ние можем да помагаме на децата си. Така че тази платформа дава именно тази възможност, която преди това е доста ограничена – самите родители да получат знания и умения за работа с деца със СОП“, каза Борислав Лозанов, баща на Ани.

„Това, с което се занимаваме тук в залата, е ерготерапия, сензорна терапия. Специалистите в тази област са изключително малко и възможността ни физически да достигнем до децата и семействата, които се нуждаят от този вид подкрепа е наистина минимална“, заяви Анна Динчева, сензорен терапевт в Регионален център – София-град.

Платформата „Подкрепи ме“ предоставя няколко възможности за децата и техните родители и учители.

„Една банка с ресурси, които са разработени от самите специалисти, които са подходящи и за деца с различни потребности и различни възможности. От друга страна платформата предоставя достъпност, което не е типично за всички образователни и подкрепящи платформи в страната.

Платформата е в базата с ресурси на просветното министерство, за да бъде достъпна за в системата на образованието.

Източник: БНТ

Вход към платформата ПОДКРЕПИ МЕ

Сподели тази новина
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Прочетете нашите новини

Калина Христова се включи в семинар на тема: „Въвеждане на национална рамка за качество на образованието и грижите в ранна детска възраст“

Калина Христова – ЗДУД в Регионален център-София- град участва в семинар „Въвеждане на национална рамка за качество на образованието и грижите в ранна детска възраст“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »