Калоян Дамянов взе участие в обществена дискусия „Приобщаващо образование- проблеми и решения“

Директорът на РЦПППО-София-град г-н Калоян Дамянов взе участие в обществена дискусия „Приобщаващо образование- проблеми и решения“, която се провежда в рамките на националната кампания на омбудсмана „За правата на децата и хората с увреждания“ и с подкрепата ма МОН.

По време на дискусията проф. д-р Диана Ковачева очерта проблемите в областта на приобщаващото образование чрез анализ и статистически данни, направен от екипа й. Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков представи визията и действията на МОН.

Г-жа Малина Едрева представи пилотната програма за пространства за интензивна допълнителна подкрепа.

Калоян Дамянов подчерта, че към настоящия момент е изграден модел за функционална оценка на специалните образователни потребности, но е необходимо да се разшири в посока на учениците с изявени дарби и в риск.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Обучения на тема: „Адаптиране на учебното съдържание за ученици със специални образователни потребности“

На 04.02.2021 г. и на 10.02.2021 г., във връзка с изпълнение на плана за квалификация на педагогическите специалисти и годишния план на РУО–София-град за учебната

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Осигуряване на специалисти за допълнителна подкрепа за учебната 2022/2023 година

РЦПППO-София-град започна прием на заявки за осигуряване на ресурсни учители, психолози, логопеди и други специалисти за работа с деца и ученици със специални образователни потребности

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »