Специалисти от РЦПППО-София-град участват в обучение в Лисабон

Борислава Гицова, Божидар Йорданов, Благой Шопов, Галя Мадарова, Десислава Консулова, Евелина Мавродиева-Щуцман, Ивана Машарова, Лора Найденова, Симона Пенева и Стела Иванова – специалисти от РЦПППО-София-град участват в международно обучение в Лисабон, Португалия, по програма Еразъм +, KA122-SCH – краткосрочни проекти за мобилност на обучаеми и персонал в училищното образование за проект „ИКТ и свободни уеб ресурси за образование – друг начин да преподаваме и учим“. Обучението се провежда от 28 август и ще продължи до 1 септември т.г. Организатор на събитието е организацията Centro de Formação EAGLE INTUITION, Португалия.

Обучението е насочено към дигиталното приложение на инструментите на Google в класната стая;
– Прилагане на безплатни уеб инструменти в класната стая, като Prezi, Voki и APPs;
– Използване на платформата Moodle в класната стая;
– Насърчаване на развитието на педагогически практики, включващи ИКТ.

В първия ден беше представена образователната система в Португалия и по-конкретно стратегията за дигитализация на училищата, дигиталните умения и обучение на учителите в рамките на 2020-2023 г. Всички училища използват SELFIE – безплатен, лесен за използване инструмент с възможност за персонализиране, който помага на училищата да преценят къде се намират с ученето в дигиталната среда. Всички ученици и учители в Португалия получават безплатни лаптопи, които ползват за образователната си подготовка и учене. Освен това се планира до 2 години учебниците изцяло да станат дигитални. Някои училища в Almada вече са изградили капацитет на училищните директори и учители в управлението на дигиталните образователни процеси и всички те са дигитализирани.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Обучение в РЦПППО-София-град на тема: “Развитие на метафоричното мислене и образния език при деца с типично и атипично развитие”

Специалисти от Регионален център-София-град участваха в двудневно обучение на тема: „Развитие на метафоричното мислене и образния език при деца с типично и атипично развитие“ с

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Подаване на данни за специалисти в ЕПЛР и за информация за деца и ученици със СОП

ПОДАВАНЕ НА ДАННИ ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СОП И СПЕЦИАЛИСТИ, КОИТО ОСИГУРЯВАТ РЕСУРСНО ПОДПОМАГАНЕ В ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ В ОБЛАСТ СОФИЯ-ГРАД ДО ДИРЕКТОРИТЕ  НА СТОЛИЧНИТЕ

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »