Покана за участие в професионална общност за подкрепа и взаимно учене

В рамките на проект  „Глас за всяко дете“, УНИЦЕФ България и РЦПППО-София-град обединяват усилия в създаване и поддържане на областна професионална подкрепяща общност от специалисти за въвеждане на  допълваща и алтернативна комуникация (ДАК) при деца с комуникативни нужди.

Каква е целта и кой може да вземе участие?

Срещите на професионалната подкрепяща общност целят обмен и рефлексия върху практиките между специалисти и учители в областта, работещи с деца със специални образователни  потребности и/или използващи ДАК в своята практика (детски градини, училища, РЦПППО, ЦСОП, ЦОП, ЦСРИ, ЦРДИ и др.)

Кога и къде ще се провеждат срещите?

Срещите на професионалната подкрепяща общност ще се провеждат регулярно на всеки 6 седмици на територията на РЦПППО-София-град, ул. Владово 1.

Участието на професионалистите e доброволно и безплатно.

Срещите на професионалната подкрепяща общност ще се провеждат в подходящо за участниците време и ще бъдат с продължителност до 2 астрономически часа.

Какво да очакваме от срещите?

  • Обсъждане на работа по случаи и добри практики между участниците
  • Обмяна на идеи и опит между колеги за прилагане на средства за ДАК и подкрепа на деца чрез средства за допълваща комуникация
  • Позитивен климат за професионално развитие и надграждане на собствените практики в областта на работа с деца със специални образователни потребности и  средства за допълваща и алтернативна комуникация.

Как мога да заявя участието си?

Можете да заявите своя интерес за участие в срещите на професионалната общност за подкрепа и взаимно учене чрез попълване на следния формуляр : https://forms.gle/sd9zfn91W8CPYNjR7 в срок до 27.11.2023г.

Специалист от РЦПППО-София-град ще се свърже с Вас, за да ви информира за детайлите за провеждане на срещите.

При възникнали въпроси и необходимост от допълнителна информация, можете да се свързвате с:

Анна Динчева, тел. 0897250115,

email: aivanova@rcsf.bg

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Специалисти от РЦПППО-София-град на първата национална среща на ерготерапевтите в България

На 27 и 28.11 в РЦПППО гр.Габрово се провежда първа национална среща на ерготерапевтите в приобщаващото образование. Участници от цялата страна представят добри практики в

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Калоян Дамянов посети откриването на новата сензорна зала в РЦПППО-Враца

Директорът на Регионален център-София-град се включи в откриването на нова сензорна зала в Регионален център – Враца. На събитието, организирано от Галина Статкова – директор

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »