Онлайн семинар за допълваща и алтернативна комуникация в рамките на проект „Глас за всяко дете“

Във връзка с изпълнение на проект „Глас за всяко дете“, в който Регионален център – София-град е партньор на Уницеф,  на 18.05.2022 г. от 15:00 до 16:30ч. ще се проведе въвеждащ онлайн семинар за Допълваща и алтернативна комуникация (ДАК) и нейното практическо приложение в процеса на приобщаващото образование. Този семинар е част от серия срещи, които екип специалисти от РЦПППО – София-град провеждат, и е подходящ както за учители и специалисти, така и за координатори на ЕПЛР и родители.

Проектът е насочен към популяризиране и практическо приложение на ДАК в терапията и обучението на широка група деца със специални образователни потребности. Включването на различни ниско или високотехнологични средства за ДАК е успешна стратегия в процеса на приобщаване на деца с езиково-говорни нарушения /липса на реч и частично развити езиково-говорни умения/, затруднена саморегулация и др.

Проектът е пряко свързан с практическото приложение на безплатен софтуер за ДАК – C board, който ще бъде представен на срещата. Всеки заинтересуван може да се включи.

Участието е онлайн и не носи квалификационен кредит.

Като част от проекта е безплатно за участниците.

Сподели тази новина
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Прочетете нашите новини

Приключи първият етап от изграждането на обучителната онлайн платформа „Подкрепи ме“, в която РЦПППО-София-град е партньор

В края на април 2021 г. приключи първият етап от изграждането на обучителната онлайн платформа в подкрепа на деца с увреждания и специални образователни потребности

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »