Онлайн семинар за допълваща и алтернативна комуникация в рамките на проект „Глас за всяко дете“

Във връзка с изпълнение на проект „Глас за всяко дете“, в който Регионален център – София-град е партньор на Уницеф,  на 18.05.2022 г. от 15:00 до 16:30ч. ще се проведе въвеждащ онлайн семинар за Допълваща и алтернативна комуникация (ДАК) и нейното практическо приложение в процеса на приобщаващото образование. Този семинар е част от серия срещи, които екип специалисти от РЦПППО – София-град провеждат, и е подходящ както за учители и специалисти, така и за координатори на ЕПЛР и родители.

Проектът е насочен към популяризиране и практическо приложение на ДАК в терапията и обучението на широка група деца със специални образователни потребности. Включването на различни ниско или високотехнологични средства за ДАК е успешна стратегия в процеса на приобщаване на деца с езиково-говорни нарушения /липса на реч и частично развити езиково-говорни умения/, затруднена саморегулация и др.

Проектът е пряко свързан с практическото приложение на безплатен софтуер за ДАК – C board, който ще бъде представен на срещата. Всеки заинтересуван може да се включи.

Участието е онлайн и не носи квалификационен кредит.

Като част от проекта е безплатно за участниците.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Калоян Дамянов в Дарик радио за приобщаващото образование и COVID-19

Около 1000 годишно са новите случаи на деца със специални образователни потребности, разказа пред Дарик директорът на регионалният център за приобщаващо образование Калоян Дамянов.  Той

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »