Американски обществен застъпник на среща с наши специалисти

На 16 октомври в РЦПППО – София-град се проведе среща с Елизабет Самънс – застъпник за правата на хората с увреждания, самата тя със силно увредено зрение.

По време на дискусията тя разказа на участниците – ресурсни специалисти от Центъра, за личната си борба, за подкрепата на семейството й, за късмета да бъде обучавана в общообразователно училище от всеотдайни учители. Елизабет показа на ресурсните учители различни материали, които се използват в помощ на ученици със специални образователни потребности, показа им как да насърчават участието и да работят за повишаване на самочувствието на учениците със зрителни нарушения. Тя сподели, че мотивацията, която получават учениците от своите преподаватели има ключова роля в това те да бъдат успешно включени в обществото.

Сподели тази новина

Прочетете нашите новини

Лятна програма на РЦПППО-София-град

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град организира ЛЯТНА ПРОГРАМА за деца и ученици със специални образователни потребности от подготвителна група до IV клас.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Калоян Дамянов посети откриването на новата сензорна зала в РЦПППО-Враца

Директорът на Регионален център-София-град се включи в откриването на нова сензорна зала в Регионален център – Враца. На събитието, организирано от Галина Статкова – директор

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Заключителен семинар: „Добри практики в работата с деца в риск и деца със специални образователни потребности“

Днес се проведе заключителен семинар: „ Добри практики в работата с деца в риск и деца със специални образователни потребности“ по проект „Учим и израстваме

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »